Monday, 15 November 2021

Current Affairs November - 2021 - Part 2 #currentaffairs #indiacurrent #compete4exams #eduvictors

Current Affairs November - 2021 - Part 2

Current Affairs November - 2021 - Part 2 #currentaffairs #indiacurrent #compete4exams #eduvictors


1. CS Venkatakrishnan has been appointed as the new CEO of which bank?

Answer: Barclays


2. Works Diabetes Day is observed on _______ to raise awareness about the impact of diabetes disease, its prevention and eduction.

Answer: November 14



3. Recently the book “The Promise” penned by South African writer Damon Galgut for has won the most prestigious award?

Answer: Booker Prize


4. UK Chancellor Rishi Sunak unveiled a new 5-pound commemorative coin celebrating the life and legacy of ___________ to mark Diwali.

Answer: Mahatma Gandhi


5. Who has been appointed as the new Director General of Narcotics Contro Bureau (NCB)?

Answer: Satya Narayan Pradhan


6. National Bird Day is celebrated on?

Answer: November 12


7. Which state has started 'Shramik Mitra Yojana'?

Answer: Delhi


8. What is the new name given to Mumbai Karnatka region? 

Answer: Kittur Karnataka


9. India's first rooftop drive-in theater was launched in which city?

Answer: Mumbai


10. American global Internet service company 'Yahoo' has completely stopped its services in which country?

Answer: China


11. Who has been awarded Nelson Mandela Nobel Peace Prize 2021?

Answer: Ajay Sharma