Monday, 15 November 2021

Current Affairs November - 2021 - Part 2 #currentaffairs #indiacurrent #compete4exams #eduvictors

Current Affairs November - 2021 - Part 2

Current Affairs November - 2021 - Part 2 #currentaffairs #indiacurrent #compete4exams #eduvictors


1. CS Venkatakrishnan has been appointed as the new CEO of which bank?

Answer: Barclays


2. Works Diabetes Day is observed on _______ to raise awareness about the impact of diabetes disease, its prevention and eduction.

Answer: November 14


Tuesday, 9 November 2021

Current Affairs November - 2021 - Part 1 #currentaffairs #indiacurrent #compete4exams #eduvictors

Current Affairs November - 2021 - Part 1

Current Affairs November - 2021 - Part 1 #currentaffairs #indiacurrent #compete4exams #eduvictors


Q1. Who has become the Chief of Staff of Western Naval Command?

Answer: Vice Admiral Krishna Swaminathan


Q2. According to the survey of Approval Rating Agency, who among the various leaders of the world has got the first place in the survey?


Answer: Prime Minister Narendra Modi


Q3. Novak Djokovic, the world's number one tennis player, has won the 37th title of his career by winning which title?

Answer: ATP Masters 1000 Title

Saturday, 6 November 2021

Interesting Facts About Science - 004 #science #sciencefacts #compete4exams #eduvictors

Interesting Facts About Science - 004


Interesting Facts About Science - 004  #science #sciencefacts #compete4exams #eduvictors

1. Heat Science is known as Pyrology.


2. The cloudless night is colder than the clouded night because of the radiation of heat.


3. Alcohol is used in thermometers in place of mercury in cold regions because the freezing point of it is very low.


4. Theoretically there is no limit of maximum temperature but there is a limit or restriction on the lower temperature. The lowermost temperature is — 273.15°C and it is called absolute temperature.

Tuesday, 2 November 2021

Current Affairs Quiz October (Part-3) (#currentaffairs)(#eduvictors)(#compete4exams)

Current Affairs Quiz October (Part-3)

Current Affairs Quiz October (Part-3) (#currentaffairs)(#eduvictors)(#compete4exams)


1. Which day goes all over India on 31st October?

Answer. National Unity Day


2. Which organisation has released the report titled "State of the Climate in Asia"?

Answer. World Meteorological Organization


3. Prime Minister Narendra Modi has reached which country to attend the G-20 summit?

Answer. Italy


4. Which country has recently issued the first passport with "X" gender marker?

Answer. America