Friday, 31 December 2021

Current Affairs Quiz (December 2021 - Part 2) #currentaffairs #compete4exams #SSC #upsc #eduvictors

Current Affairs Quiz (December 2021 - Part 3)

Current Affairs Quiz (December 2021 - Part 2) #currentaffairs #compete4exams #SSC #upsc #eduvictors


Q1: The US space agency NASA announced the launch of "Psyche Mission" scheduled on?

Ans. August 2022


Q2: Which bank has won the CII DX Award for “Most Innovative Best Practice” 2021?

Ans. HDFC Bank


Q3: Who has been elected by the International Automobile Federation to succeed Jean Todt as the first non-European President?

Ans. Mohammad Ben Sulayem

Saturday, 25 December 2021

Current Affairs Quiz (December 2021 - Part 2) #currentaffairs #compete4exams #SSCQuiz #eduvictors

 Current Affairs Quiz (December 2021 - Part 2)

Current Affairs Quiz (December 2021 - Part 2) #currentaffairs #compete4exams #SSCQuiz #eduvictors


Q1: Which state government has announced a 1% reservation for transgenders in the police?

Ans. Government of Karnataka


Q2: Which cabinet has approved the establishment of the first Teachers University?

Ans. Delhi cabinet

Friday, 17 December 2021

Current Affairs Quiz (December 2021) - Part 1 #currentaffairs #india #compete4exams #eduvictors

Current Affairs Quiz 

(December 2021 - Part 1)

Current Affairs Quiz (December 2021) - Part 1 #currentaffairs #india #compete4exams #eduvictors


Q1: Who has been awarded the 2022 RIBA Royal Gold Medal for Architecture by the Royal Institute of British Architects?

Answer: Balkrishna Doshi


Q2: Invest India and which telecom company have launched “Startup Innovation Challenge”?

Answer: Bharti Airtel


Q3: Haiderpur Wetland located in which state of India has been recognized under the Ramsar Convention on Wetlands of 1971?

Answer: Uttar Pradesh


Q4: Vice President Venkaiah Naidu released the book Public Service Ethics which is authored by?

Answer: Anandiben Mafatbhai Patel


Q5: Who has been honored with the Icon Award of the 21st Century?

Answer: Amit Goenka

Thursday, 2 December 2021

Current Affairs Novermber - 2021 - Part 3 #currentaffairs #indiacurrent #compete4exams #eduvictors

Current Affairs November - 2021 - Part 3

Current Affairs Novermber - 2021 - Part 3 #currentaffairs #indiacurrent #compete4exams #eduvictors


1. Sohan Roy, a Forbes-listed entrepreneur from Kerala has now become the first Indian who has been awarded the honorary title of 'Knight of Parte Guelfa' in Italy.


2. Pakistan conducted a successful flight test of the Shaheen-1A surface-to-surface ballistic missile.


3. As a part of celebrations of Azadi Ka Amrit Mahotsav Law Minister Kiren Rijiju launched Online Course on Indian Constitution.


4. Petr Fiala has been sworn in as the new Prime Minister of the Czech Republic.