Friday, 31 December 2021

Current Affairs Quiz (December 2021 - Part 2) #currentaffairs #compete4exams #SSC #upsc #eduvictors

Current Affairs Quiz (December 2021 - Part 3)

Current Affairs Quiz (December 2021 - Part 2) #currentaffairs #compete4exams #SSC #upsc #eduvictors


Q1: The US space agency NASA announced the launch of "Psyche Mission" scheduled on?

Ans. August 2022


Q2: Which bank has won the CII DX Award for “Most Innovative Best Practice” 2021?

Ans. HDFC Bank


Q3: Who has been elected by the International Automobile Federation to succeed Jean Todt as the first non-European President?

Ans. Mohammad Ben Sulayem


Q4: Aanchal Thakur of India recently won _____ medal in the International Ski Federation Alpine Skiing Competition?

Ans. Bronze


Q5: Desmond Tutu of South Africa, who fought against apartheid, died, he was _____ years old?

Ans. 90 


Q6: From which state the central government has constituted a panel to remove AFSPA?

Ans. Nagaland


Q7: Scientists of which University of Switzerland have discovered a new layer of human jaw muscles?

Ans. University of Basel


Q8: Paytm Payments Bank has partnered with which company to send money in real-time to Paytm Wallet users in India?

Ans. MoneyGram


Q9: After how many years of service, India's first indigenously built missile corvette INS Khukri has been decommissioned?

Ans. 32 years


Q10:  Which team has won the Under-19 Asia Cup by defeating India?

Ans : Pakistan


Q11: Who has been conferred the Mother Teresa Memorial Award for Social Justice 2021?

Ans : Dr. Anil Prakash Joshi


Q12: America's space agency NASA has successfully launched which telescope?

Ans : James Webb Space Telescope


Q13: Which country has fined Google, the largest search engine, worth of 9.8  crores of rupees for failing to remove illegal content?

Ans: Russia


Q14: Who has been awarded the Journalist of the Year Award posthumously by the Mumbai Press Club for the year 2020?

Ans: Danish Siddiqui


Q15: By which year the European country Belgium has announced the closure of all its seven nuclear power plants?

Ans. 2025


Q16: The Food and Drug Administration has approved Apravude injections to prevent which disease?

Ans. HIV


👉See Also: